Opleveringsschoonmaak effectief of niet?

Schoonmaken

Opleveringsschoonmaak is, de naam zegt het al, de opruiming en schoonmaak die er gerealiseerd moet worden voordat een pand of ruimte wordt opgeleverd of afgeleverd. Schoonmaak is een breed onderwerp waar veel innovatie in geweest is. Er bestaan veel vormen van schoonmaak. Bij elke vorm van schoonmaak zijn er belangrijke aspecten waaraan gedacht moet worden. Maar welke aspecten zijn dat van een opleveringsschoonmaak? 

 

De schoonmaak voor het verlaten of intrekken van een bepaalde ruimte in een accommodatie wordt dus opleveringsschoonmaak genoemd. Het is van belang dat dit goed is gebeurd bij de daadwerkelijke op- of aflevering. Een ruimte geeft gelijk een goede indruk van de algemene hygiëne van de desbetreffende ruimte. Een schone ruimte inlopen voelt, voor de meeste mensen, fijn en fris aan. Als dit niet het geval is dan voelt men zich gelijk al minder op zijn of haar gemak.

 

Opleveringsschoonmaak laten doen of zelf doen?

 

Er kan gekozen worden voor opleveringsschoonmaak. Dit kan altijd worden gekozen en is de keuze van de eigenaar of huurder. Het is eigenlijk standaard dat deze schoonmaak gerealiseerd wordt bij een overdracht aan een bepaald pand. Het verschilt echter wel of dit wordt gedaan door de mensen van de desbetreffende accommodatie of dat dit gedaan wordt door een schoonmaakbedrijf. De keuze wordt vaak afgewogen met verschillende aspecten. Een belangrijk aspect hiervan is de kosten. De kosten lijken op het eerste gezicht hoog te liggen. Dit valt vaak, achteraf, tegen. Dit komt door de kennis en kwaliteit die een schoonmaakbedrijf heeft. Daarnaast worden de werkzaamheden sneller dan gedacht en secuur uitgevoerd. Ook tijd is een belangrijk aspect. Er is simpelweg niet altijd tijd voor werkzaamheden die afwijken van het bedrijf of organisatie. Dit komt vaak de door de intrek in het pand of accommodatie óf bij het vertrek hiervan. De derde, en laatste belangrijke aspect, is de kennis en ervaring die er over dit onderwerp is. Schoonmaakbedrijven gaan goed en secuur te werk én leveren resultaat. Dit is niet altijd zo bij mensen die hier niet gespecialiseerd in zijn.

 

Glazenwasserij 

 

Een glazenwasser is een belangrijk bedrijf als het gaat om de schoonmaak van een bepaald bedrijf. Echter is het inhuren van een glazenwasser niet altijd nodig. Dit komt door de innovatie omtrent schoonmaakbedrijven. Vaak zit het schoonmaken en reinigen van de ramen al in de prijs van de schoonmaak begrepen. Hierdoor is het in veel gevallen niet per sé nodig om een glazenwasser apart en ernaast in te huren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *